top of page
DJ dirigeert profielfoto.jpg
dickjanverbeek.jpg

Dick-Jan Veerbeek

 

Sinds september  1994 is Dick-Jan Veerbeek de dirigent  en muziekdocent van Flora.

Dick-Jan  werd geboren in het Achterhoekse plaatsje Dinxperlo.  Na de eerste muzikale grondbeginselen achter het orgel te hebben geleerd, ging hij op 10-jarige leeftijd hoorn spelen bij de plaatselijke fanfare “Psalm 150”, momenteel behorend tot de Nederlandse top-orkesten.

Na zijn middelbare school vertrok Dick-Jan naar Amsterdam om daar aan het Sweelinck Conservatorium te gaan studeren. Hij studeerde daar Hoorn bij Jacob Slagter (destijds solo-hoornist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest) en HAFABRA-directie bij Danny Oosterman (dirigent van o.a.  het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en tal van top-amateur-blaasorkesten).

Tijdens zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium speelde Dick-Jan in veel gerenommeerde blaasorkesten.

Als docent en dirigent was hij verbonden aan de volgende verenigingen: Harmonie La Bona Futura te Poortugaal, Muziekvereniging Divertimento te Kudelstaart , de Harmonie Zieuwent-Mariënvelde , harmonie Sursum Corda te Aalsmeer,  Brassband Concordia Vinkeveen, Brassband Harp&Luit Vuren  en Fanfare Nos Jungit Apollo Sint-Oedenrode.

Op dit moment is Dick-Jan, naast zijn betrekking bij Flora, werkzaam bij Muziekvereniging Symphonia Hoogblokland, waar hij naast het dirigeren van zowel het Jeugdorkest als de Fanfare, ook de opleiding van koperleerlingen verzorgt. Diezelfde functie vervult hij ook bij Muziekvereniging TAVENU uit Schoonhoven. Daarnaast dirigeert hij de fanfare van Muziekvereniging Door Eensgezindsheid in Heukelum.

Ook is hij verbonden aan de Stichting Jeugd en Muziek Bommelerwaard.

bottom of page