3 oktober 2020

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op uw stem rekenen?

De Rabobank steunt lokale verenigingen. Middels deze actie kunt u uw stem uitbrengen op een aantal verenigingen. Deze stemmen worden omgezet in een bedrag wat de Rabobank uitkeert. Hiermee kunnen wij weer mooie dingen doen. Bijvoorbeeld het werven van nieuwe (jeugd)leden of wat opknappen in ons gebouw. 

Bent u lid van de Rabobank dan kunt van 5 tot 25 oktober stemmen. U kunt stemmen in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

Dank u wel!

19 juni 2020

Afgelopen maandag hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer gerepeteerd. Er is een goed protocol, we houden 2 meter afstand en het ging allemaal erg goed. Het was heel fijn om weer met elkaar muziek te mogen maken. Dan merk je dat je het toch wel gemist hebt de afgelopen maanden. 

We hebben weer nieuwe stukken om te repeteren en we kunnen tot de zomervakantie nog een paar keer bij elkaar komen. Wij hebben er zin in!

Ook de muziekles voor de jeugd is weer op de normale manier opgestart. Na een periode van beeldbellen kan er nu weer lesgegeven worden in het muziekgebouw. Natuurlijk op de juiste afstand. Ook dan is het weer fijn om samen muziek te kunnen maken.  

19 mei 2020

Corona-veilig collecteren!

De jaarlijkse Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds vindt plaats van 22 tot en met 30 mei 2020.

Normaal gaan we altijd langs de deuren met onze leden. Helaas is dat deze keer niet mogelijk vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Daarom is er iets anders bedacht. 

De collecte zal gaan via de mobiele telefoon. Heel eenvoudig met een betaalverzoek via een link. Hierbij kan zelf een bedrag ingevuld worden. De mobiele Anjeractie is eenvoudig én veilig. Geen mensen met geld over straat bijvoorbeeld. Deze actie maakt gebruik van het persoonlijke netwerk van de collectanten. U kunt dus een berichtje krijgen van een van onze leden in de collecte week. Omdat dit de 75e collecte is mogen de verenigingen 100% van nette-opbrengst houden. Uw gift is zeer welkom.

Via onderstaande link kunt u direct doneren.

https://mii.io/c/cultuurfonds-anjeractie-collecte-2020?p=38379916

 

Alvast bedankt!

27 april 2020

Koningsdag is dit jaar Woningsdag geworden. I.v.m. het Coronavirus bleven we dit jaar allemaal thuis. Het concertgebouw orkest heeft het initiatief genomen om met alle muzikanten het Wilhelmus te spelen vanuit de tuin of het balkon. Iedereen tegelijk om 10u. Ilja en Dick-Jan hebben hier goed gehoor aan gegeven. Met mooie kleding en tweestemmig was dit een mooi optreden. 

 

27 maart 2020

Zoals elke vereniging hebben ook wij onze activiteiten stil moeten leggen vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Wij hebben helaas moeten besluiten om ons voorjaarsconcert te annuleren. Een paar dagen later hebben we ook moeten concluderen dat samen repeteren niet meer gaat. Dit was onvermijdelijk. We willen dat iedereen gezond blijft en pakken onze activiteiten pas weer op als deze situatie dat weer toelaat. In de tussentijd willen we individueel blijven musiceren en krijgen we bladmuziek van onze dirigent. Daarnaast heeft onze gewaardeerde trombonist, Kees, een woordenboekje gemaakt met veel gebruikte termen tijdens de repetities. Deze zijn met de broodnodige humor beschreven. Kees bedankt!

 

22 december 2019

Was je nog niet in de kerststemming dan was je dat vast en zeker wel na het jaarlijkse kerstconcert in de katholieke kerk in Kudelstaart.

Het fanfare orkest Flora trad op samen met een aantal kinder- en volwassenen koren.

Diverse bekende en minder bekende kerstliederen werden ten gehore gebracht.

In de mensen een welbehagen werd het zeker na afloop van het concert op het kerkplein door de warme chocolademelk, kerstbrood en glühwein.

Muziekvereniging Flora wenst u fijne feestdagen en een heel voorspoedig 2020.

 

 

9 november 2019

Flora op muziekfestival Schoonhoven

Zaterdag 2 november 2019 heeft Flora met succes deelgenomen aan het 34e muziekfestival in Schoonhoven, zoals gewoonlijk voortreffelijk georganiseerd door muziekvereniging Tavenu.  Uitkomend in de vijfde divisie wisten onze merendeels zeer ervaren Flora-muzikanten o.l.v. Dick Jan Veerbeek in Het Bastion met enthousiast spel een eerste prijs in de wacht te slepen!

Juryleden Jan Bosveld en Martijn Krijnen toonden zich vooral tevreden over de “uitstekende uitvoering” van het eerste gespeelde werk, Queen of the Dolomites van Jacob de Haan dat door hen met een gemiddeld cijfer van 8,75 werd beloond. Bij het tweede door Flora gespeelde stuk, A Discovery Fantasy van Jan de Haan, plaatste de jury enerzijds wat meer kritische kanttekeningen qua intonatie, klankbalans en articulatie, anderzijds lovende woorden over bijv. de mooie muzikale lijnen en de altsaxsolo in het Intermezzo wat al met al toch in een ruime 8 resulteerde.

Kort samengevat in de woorden van Jan Bosveld:

“Het orkest klinkt prima en er is genoeg muzikale beleving! Complimenten!”

14 december 2019

Muziekvereniging Flora heeft de korfbalvereniging VZOD geholpen aan twee trommels. Een grote trom en een kleinere met niet minder geluid. Wanneer het 1e van VZOD een thuiswedstrijd speelt wordt er door "het team van de week" enthousiast mee getrommeld. Deze week was de D2 "het team van de week" en speelde het 1e tegen Vlug&Vaardig uit Amsterdam. Deze wedstrijd werd afgesloten met winst voor VZOD mede door de enthousiaste aanmoediging van de D2 op de trommels van Flora!

 

5 november 2019

Clubproeverij

Op zaterdagavond 2 november werd voor de eerste keer de clubproeverij georganiseerd. De verenigingen op de Wim Kan Dreef wilden graag samen wat organiseren. Het is een bokbier-/wijnproeverij geworden. Met een stempelkaart konden de bezoekers langs vijf verenigingen en daar kregen ze een bokbier of een glas wijn aangeboden met een lekker hapje. Het is een hele gezellige avond geworden. Wij fungeerde vooral als middenstation. Het eerste en het laatste drankje zijn meestal bij de andere verenigingen gebruikt. Dus het was tussen half tien en half twaalf gezellig druk! En, in tegenstelling tot de korfbal, konden wij ook weer op tijd schoonmaken en ons bedje in. 

Het is voor herhaling vatbaar. Wellicht in het voorjaar een rondje workshops langs de verenigingen voor de jeugd. 

RKDes, VZOD, TVK, SJK bedankt voor de samenwerking!

5 november 2019

Uniformen voor Uganda

Anderhalve maand geleden was ik in Kudelstaart om jullie donaties voor Uganda op te halen. Inmiddels zijn de instrumenten en uniformen in Uganda aangekomen en verdeeld. Ik wil jou en muziekvereniging Flora daar ook graag van laten meegenieten. 

Jullie uniformen zijn terechtgekomen bij de brassband van Bongo, een plaats een beetje ten noorden van de hoofdstad Kampala. 

Tot zover voor nu. Nogmaals veel dank voor jullie donaties!

21 oktober 2019

Rabo Clubkas Campagne

Dankzij alle Rabobank leden die gestemd hebben voor onze vereniging hebben wij een heel mooi bedrag gekregen van de Rabobank. Hier kunnen we weer goede dingen voor de doen voor onze vereniging. Dank jullie wel!

18 oktober 2019

Verenigings Kien

Ondanks de bouwactiviteiten van het Dorpshuis was daar wel de jaarlijkse Verenigings Kien. 20 euro voor een kaart waarvan 15 euro voor de vereniging. Met een leuke club hebben we voor Flora 90 euro binnengehaald. En er zijn leuke prijsjes gewonnen. 

12 oktober 2019

Beleef de geschiedenis van Aalsmeer

De Bibliotheek Amstelland, Gewoon Doen, Cultuurpunt Aalsmeer en stichting Oud Aalsmeer bundelen hun krachten voor een evenement rondom de geschiedenis van Aalsmeer en Kudelstaart. Er is appeltaart uit de keuken van Gewoon Doen, historische films, oude gebruiksvoorwerpen, ouderwets gezellige spelletjes en ouderwetse lekkernijen.

Flora heeft wat voorwerpen uitgeleend uit onze rijke geschiedenis. Kees en Judith waren aanwezig om te vertellen dat we ook in het heden nog actief zijn.

RABO_ClubSupport_Adv_a4_Liggend_1_Woody_

© 2023 by Name of Site. Proudly created with Wix.com

  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now