7 mei 2022

Zaterdag 7 mei mochten wij de vrijheidsmaaltijd in Aalsmeer muzikaal omlijsten. Veteranen en zorgmedewerkers kregen de vrijheidsmaaltijd aangeboden. Ook voor ons waren twee mooie tafels gedekt. Afgewisseld met Martijn Schok en Greta Holtrop zorgden wij voor een muzikaal intermezzo. Het was een mooie gelegenheid. Gemeente Aalsmeer, bedankt.

Bevrijdingsmaaltijd 2022

27 april 2022

Vanochtend vroeg hebben we alle stoelen neergezet voor het gemeentehuis. We hebben een aubade gespeeld ter ere van koningsdag en ter ere van alle Aalsmeerders die een koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Zij kwamen het Raadhuisplein oprijden in een ouderwetse bus, de Oranje Express, van Maarse & Kroon. We hebben diverse stukken gespeeld waaronder Hollandse liedjes, Aubade liedjes, een opzwepende mars en natuurlijk het Wilhelmus. Omdat onze eigen dirigent elders ging dirigeren, speelden we vandaag onder leiding van Erwin ter Bogt.

Daarna mochten ook wij het glas, oranje champagne, heffen met de genodigden en de burgermeester. Een leuk begin van koningsdag.

Koningsdag 2022

10 april 2022

We hebben vandaag sinds ruim 2 jaar weer eens opgetreden. Dit was erg leuk. Bij het zwembad de Waterlelie kwamen heel veel lokale verenigingen samen om hun hobby te promoten. We konden ons presenteren met een kraampje én de muziekverenigingen ook met een optreden. Het was een zonnige dag en er was veel publiek. 

ESA, dank voor de organisatie!

IMG-20220410-WA0007.jpg

1 april 2022

 

Lijkt het je altijd al leuk om een instrument te leren bespelen of heb je deze ervaring al en wil je hier meer mee doen......dan ben je bij ons aan het goede adres. Er is ruimte voor verschillende soorten blaasinstrumenten in het orkest en we kunnen hierop ook de lessen verzorgen. 

Als je al een instrument kunt bespelen dan kun je ook altijd vrijblijvend een paar keer mee repeteren in het orkest. Wij repeteren op maandagavond van 20.00u. tot 22.15u. in Kudelstaart.

Meer informatie.....

tempFileForShare_20220401-161920.jpg

1 april 2022

 

Zondag 10 april is er van alles te doen in en rondom Zwembad de Waterlelie in Aalsmeer. Op sportief én cultureel gebied. Flora staat er ook met een kraampje. Kom gezellig langs voor een praatje, spelletje en informatie over ons orkest en de muziekinstrumenten. Van 14.30u tot 15u. spelen we. Hopelijk tot dan!

Meer informatie op:

sportinaalsmeer.nl/sce2022

Beeld Insta en FBesa.jpeg

1 april 2022

We zijn heel blij dat alles weer op gang komt. We kunnen weer repeteren en ook is er weer ruimte voor een gezellige pauze en nazit. Ook onze agenda loopt weer wat voller. Kijk voor al onze plannen op onze agenda. 

IMG-20210531-WA0018.jpg

6 november  2021

Op deze zaterdag opent het cultuurpunt de Ik Toon Maand. Verschillende koren en orkesten verzorgen een optreden van een half uur. Helaas kon Flora niet spelen vanwege afwezigheid van een aantal spelers tijdens de repetitie en/of deze dag. Maar Flora was er wel bij met een bescheiden kraampje. 

20211106_134402.jpg

6 november  2021

Rabobank Clubsupport verdeelt jaarlijks een groot bedrag over lokale verenigingen. Leden van de Rabobank kunnen stemmen op drie van hun favoriete verenigingen. Flora doet hier ook altijd aan mee. We hebben dit jaar een heel mooi bedrag opgehaald. Stemmers ontzettend bedankt!

20211106_115231.jpg

31 mei 2021

We zijn erg blij met de laatste versoepelingen. Hierdoor hebben we weer de mogelijkheid om samen te repeteren. Wat hebben we het gemist. 

 

IMG-20210531-WA0018.jpg

5 maart 2021

Gezamenlijk muziek maken kan nog steeds niet. Om toch wat contact te houden met elkaar hebben we een online bingo georganiseerd. Veel leden konden hieraan deelnemen en toen alle camera's en microfoons goed stonden kon de bingo van start. Tussen de bedrijven door was er genoeg tijd om wat bij te praten. De dag daarna werden de gewonnen prijzen netjes thuisbezorgd. 

20210305_212500.jpg
20210305_212422.jpg
IMG-20210308-WA0004.jpg

24 december 2020

Helaas kunnen wij al een poosje niet repeteren vanwege de corona maatregelen. Normaal geven we rond deze tijd samen met de Kudelstaartse koren een mooi concert in de kerk. Om de leden en mooie kerst te wensen en de donateurs te bedanken voor hun steun heeft het bestuur van Flora een kort kerstfilmpje gemaakt. 

Fijne dagen en op naar een gezond en muzikaal 2021

14 november 2020

Wij hebben meegedaan met de Rabo Clubsupport actie. Leden van de Rabobank konden stemmen op hun favoriete verenigingen. Hier is goed gehoor aangegeven! We hebben een mooi bedrag mogen ontvangen van de Rabobank. Alle stemmers en de Rabobank, bedankt!

Wij willen dit geld gebruiken om nieuwe leden te werven voor ons mooie orkest. 

Cheque rbo.jpg
Marleen en Judith rabo.jpg

3 oktober 2020

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op uw stem rekenen?

De Rabobank steunt lokale verenigingen. Middels deze actie kunt u uw stem uitbrengen op een aantal verenigingen. Deze stemmen worden omgezet in een bedrag wat de Rabobank uitkeert. Hiermee kunnen wij weer mooie dingen doen. Bijvoorbeeld het werven van nieuwe (jeugd)leden of wat opknappen in ons gebouw. 

Bent u lid van de Rabobank dan kunt van 5 tot 25 oktober stemmen. U kunt stemmen in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

Dank u wel!

RABO_ClubSupport_Adv_a4_Liggend_1_Woody_

19 juni 2020

Afgelopen maandag hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer gerepeteerd. Er is een goed protocol, we houden 2 meter afstand en het ging allemaal erg goed. Het was heel fijn om weer met elkaar muziek te mogen maken. Dan merk je dat je het toch wel gemist hebt de afgelopen maanden. 

We hebben weer nieuwe stukken om te repeteren en we kunnen tot de zomervakantie nog een paar keer bij elkaar komen. Wij hebben er zin in!

Ook de muziekles voor de jeugd is weer op de normale manier opgestart. Na een periode van beeldbellen kan er nu weer lesgegeven worden in het muziekgebouw. Natuurlijk op de juiste afstand. Ook dan is het weer fijn om samen muziek te kunnen maken.  

IMG-20200615-WA0005.jpg

19 mei 2020

Corona-veilig collecteren!

De jaarlijkse Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds vindt plaats van 22 tot en met 30 mei 2020.

Normaal gaan we altijd langs de deuren met onze leden. Helaas is dat deze keer niet mogelijk vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Daarom is er iets anders bedacht. 

De collecte zal gaan via de mobiele telefoon. Heel eenvoudig met een betaalverzoek via een link. Hierbij kan zelf een bedrag ingevuld worden. De mobiele Anjeractie is eenvoudig én veilig. Geen mensen met geld over straat bijvoorbeeld. Deze actie maakt gebruik van het persoonlijke netwerk van de collectanten. U kunt dus een berichtje krijgen van een van onze leden in de collecte week. Omdat dit de 75e collecte is mogen de verenigingen 100% van nette-opbrengst houden. Uw gift is zeer welkom.

Via onderstaande link kunt u direct doneren.

https://mii.io/c/cultuurfonds-anjeractie-collecte-2020?p=38379916

 

Alvast bedankt!

Anjeractie_CMYK_logo75-page-0.jpg

27 april 2020

Koningsdag is dit jaar Woningsdag geworden. I.v.m. het Coronavirus bleven we dit jaar allemaal thuis. Het concertgebouw orkest heeft het initiatief genomen om met alle muzikanten het Wilhelmus te spelen vanuit de tuin of het balkon. Iedereen tegelijk om 10u. Ilja en Dick-Jan hebben hier goed gehoor aan gegeven. Met mooie kleding en tweestemmig was dit een mooi optreden. 

 

27 maart 2020

Zoals elke vereniging hebben ook wij onze activiteiten stil moeten leggen vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Wij hebben helaas moeten besluiten om ons voorjaarsconcert te annuleren. Een paar dagen later hebben we ook moeten concluderen dat samen repeteren niet meer gaat. Dit was onvermijdelijk. We willen dat iedereen gezond blijft en pakken onze activiteiten pas weer op als deze situatie dat weer toelaat. In de tussentijd willen we individueel blijven musiceren en krijgen we bladmuziek van onze dirigent. Daarnaast heeft onze gewaardeerde trombonist, Kees, een woordenboekje gemaakt met veel gebruikte termen tijdens de repetities. Deze zijn met de broodnodige humor beschreven. Kees bedankt!

 

20200327_104748.jpg

22 december 2019

Was je nog niet in de kerststemming dan was je dat vast en zeker wel na het jaarlijkse kerstconcert in de katholieke kerk in Kudelstaart.

Het fanfare orkest Flora trad op samen met een aantal kinder- en volwassenen koren.

Diverse bekende en minder bekende kerstliederen werden ten gehore gebracht.

In de mensen een welbehagen werd het zeker na afloop van het concert op het kerkplein door de warme chocolademelk, kerstbrood en glühwein.

Muziekvereniging Flora wenst u fijne feestdagen en een heel voorspoedig 2020.

 

DSC01826 (2).jpg

 

9 november 2019

Flora op muziekfestival Schoonhoven

Zaterdag 2 november 2019 heeft Flora met succes deelgenomen aan het 34e muziekfestival in Schoonhoven, zoals gewoonlijk voortreffelijk georganiseerd door muziekvereniging Tavenu.  Uitkomend in de vijfde divisie wisten onze merendeels zeer ervaren Flora-muzikanten o.l.v. Dick Jan Veerbeek in Het Bastion met enthousiast spel een eerste prijs in de wacht te slepen!

Juryleden Jan Bosveld en Martijn Krijnen toonden zich vooral tevreden over de “uitstekende uitvoering” van het eerste gespeelde werk, Queen of the Dolomites van Jacob de Haan dat door hen met een gemiddeld cijfer van 8,75 werd beloond. Bij het tweede door Flora gespeelde stuk, A Discovery Fantasy van Jan de Haan, plaatste de jury enerzijds wat meer kritische kanttekeningen qua intonatie, klankbalans en articulatie, anderzijds lovende woorden over bijv. de mooie muzikale lijnen en de altsaxsolo in het Intermezzo wat al met al toch in een ruime 8 resulteerde.

Kort samengevat in de woorden van Jan Bosveld:

“Het orkest klinkt prima en er is genoeg muzikale beleving! Complimenten!”

IMG-20191105-WA0003.jpg

14 december 2019

Muziekvereniging Flora heeft de korfbalvereniging VZOD geholpen aan twee trommels. Een grote trom en een kleinere met niet minder geluid. Wanneer het 1e van VZOD een thuiswedstrijd speelt wordt er door "het team van de week" enthousiast mee getrommeld. Deze week was de D2 "het team van de week" en speelde het 1e tegen Vlug&Vaardig uit Amsterdam. Deze wedstrijd werd afgesloten met winst voor VZOD mede door de enthousiaste aanmoediging van de D2 op de trommels van Flora!

 

20191214_160502-451x338.jpg

5 november 2019

Clubproeverij

Op zaterdagavond 2 november werd voor de eerste keer de clubproeverij georganiseerd. De verenigingen op de Wim Kan Dreef wilden graag samen wat organiseren. Het is een bokbier-/wijnproeverij geworden. Met een stempelkaart konden de bezoekers langs vijf verenigingen en daar kregen ze een bokbier of een glas wijn aangeboden met een lekker hapje. Het is een hele gezellige avond geworden. Wij fungeerde vooral als middenstation. Het eerste en het laatste drankje zijn meestal bij de andere verenigingen gebruikt. Dus het was tussen half tien en half twaalf gezellig druk! En, in tegenstelling tot de korfbal, konden wij ook weer op tijd schoonmaken en ons bedje in. 

Het is voor herhaling vatbaar. Wellicht in het voorjaar een rondje workshops langs de verenigingen voor de jeugd. 

RKDes, VZOD, TVK, SJK bedankt voor de samenwerking!

20191102_205644.jpg
20191102_221736.jpg

5 november 2019

Uniformen voor Uganda

Anderhalve maand geleden was ik in Kudelstaart om jullie donaties voor Uganda op te halen. Inmiddels zijn de instrumenten en uniformen in Uganda aangekomen en verdeeld. Ik wil jou en muziekvereniging Flora daar ook graag van laten meegenieten. 

Jullie uniformen zijn terechtgekomen bij de brassband van Bongo, een plaats een beetje ten noorden van de hoofdstad Kampala. 

Tot zover voor nu. Nogmaals veel dank voor jullie donaties!

Brassband Bombo in uniformen Kudelstaart

21 oktober 2019

Rabo Clubkas Campagne

Dankzij alle Rabobank leden die gestemd hebben voor onze vereniging hebben wij een heel mooi bedrag gekregen van de Rabobank. Hier kunnen we weer goede dingen voor de doen voor onze vereniging. Dank jullie wel!

IMG-20191021-WA0010.jpg
IMG-20191021-WA0009.jpg

18 oktober 2019

Verenigings Kien

Ondanks de bouwactiviteiten van het Dorpshuis was daar wel de jaarlijkse Verenigings Kien. 20 euro voor een kaart waarvan 15 euro voor de vereniging. Met een leuke club hebben we voor Flora 90 euro binnengehaald. En er zijn leuke prijsjes gewonnen. 

20191018_201553_resized.jpg
20191018_201507_resized.jpg

12 oktober 2019

Beleef de geschiedenis van Aalsmeer

De Bibliotheek Amstelland, Gewoon Doen, Cultuurpunt Aalsmeer en stichting Oud Aalsmeer bundelen hun krachten voor een evenement rondom de geschiedenis van Aalsmeer en Kudelstaart. Er is appeltaart uit de keuken van Gewoon Doen, historische films, oude gebruiksvoorwerpen, ouderwets gezellige spelletjes en ouderwetse lekkernijen.

Flora heeft wat voorwerpen uitgeleend uit onze rijke geschiedenis. Kees en Judith waren aanwezig om te vertellen dat we ook in het heden nog actief zijn.

20191012_153721_resized.jpg
20191012_153453_resized.jpg