top of page

8 juli 2024

Vanavond hebben we ons buitenconcert gegeven. Een trouwe fanbase zat om 19.30u klaar. En nadat de eerste tonen hoorbaar waren kwam er nog aardig wat publiek op af. We hebben in drie kwartier tijd verschillende nummers ten gehore gebracht. Van Mr Blue Sky tot Flemming. Tijdens Crazy little thing calles love werd er enthousiast mee geswingd op de balkons. Omdat Flora 125 jaar bestaat dit jaar speelde we Music for a Celebration. Fijne zomer!

21 april 2024

Vandaag waren we aanwezig bij het sport en cultuur festival. Dit werd georganiseerd door het Cultuurpunt. Bij het zwembad de Waterlelie in Aalsmeer kwamen heel veel verenigingen samen om hun hobby, sport, passie te laten zien. Wij hebben een leuk optreden verzorgd in de ochtend en waren de hele dag aanwezig in onze marktkraam. Het was een gezellig dag!

23 maart 2024

Vanavond vierden wij ons 125 jarig bestaan met een mooi jubileumconcert. Flora, 125 jaar Avontuur. De avond werd aan elkaar gepraat door Gert Ubink. Hij wisselde de informatie over de gespeelde stukken af met korte interviewtjes, met onze nieuwe dirigent Marc Busscher, naamgenoot Gert, eerste vrouw in het orkest (lang geleden) Loes en jongste telg Mila. 

Omdat het toch om een jubileumjaar gaat hebben we vooraf en in de pauze foto's geprojecteerd door de jaren heen. Eerste foto uit 1902 en de laatste uit 2023. 

Voor de pauze speelde we 3 nummers. Startend met Where Eagles Soar wat meteen een avontuurlijk gevoel geeft.

Het intermezzo werd verzorgt door Mondharmonica Kwartet Fata Morgana. Zij lieten 8 verschillende nummers horen. Waaronder het gevoelige She van Charles Aznavour, het snelle, grappige The Galloping Comedians en het zwierige Fata Morgana van Strauss. Bijzonder om mee te maken hoe compleet het klinkt en hoe knap zij dat doen op mondharmonica.

In de pauze werden er loten verkocht. Er waren leuke prijsjes te winnen waaronder heel veel plantjes, bloemen en taarten. 

Na de pauze nam Flora weer plaats en speelde nog 7 afwisselende nummers. Waaronder een snelle mars, het rustige Waltzing Matilda, en herkenbare filmtunes uit Tarzan en Pirates of de Caribien. Samen met Rob Jansen uit Fata Morgana hebben we nog het Thema van Baantje gespeeld. Dat kon natuurlijk niet uitblijven. 

Al met al een afwisselende avond. 

DSC02312k.jpg

Wij collecteren voor Jantje Beton. Hiermee steunen we projecten voor de jeugd. Lekker buitenspelen en samen muziek maken. Daarnaast steunen we hiermee ook ons mooie orkest! Dankuwel!

image.png

Februari 2024

Vorig jaar mei hebben wij een kavel aangeboden op de veiling Kudelstaart voor Kudelstaart. 3 muzieklessen voor 3 personen. De kavel is verzilverd door een groepje van jongemannen. Zij hebben eerst een les van Gert gehad op bugel. Daarna een saxofoonles van Judith. En als finale een drumles van Arie. Al het geleerde hebben we samengebracht door met elkaar Automatisch van Flemming te spelen. Een leuke kennismaking met het maken van muziek!

20240126_210032.jpg

15 januari 2024

Flora in de Nieuwe Meerbode.

17 december 2023

Op deze mooie zondag gaven wij ons kerstconcert. Cum Ecclesia organiseert dit jaarlijks in de RK kerk in Kudelstaart. Samen met het Karmelkoor en de Kudelkwetters zorgden we voor een muzikale middag. Ieder koor/orkest had een eigen programma en daarnaast was er veel ruimte voor samenzang. Een mooi opmaat voor de kerst. 

Na dit optreden hebben we afscheid genomen van Ilja. Zij verlaat na ruim 40 jaar dit orkest. Dus we wilden haar niet met stille trom laten gaan. 

10 december 2023

Gisteren waren we te gast in het Noord-Hollandse dorpje Berkhout bij Accordeon vereniging Con Zelo. We hebben daar het intermezzo verzorgd van hun Winterconcert. Dit was ons eerste optreden met onze nieuwe dirigent Marc Busscher. We kunnen terugkijken op een mooie muzikale avond!

DSC02254.jpg

31 oktober 2023

Op vrijdag 24 november kun je gezellig komen Kienen in het dorpshuis. Je koopt voor 20 euro een boekje. Hiervan krijgt de vereniging waarvoor je speelt 15 euro. Dit levert de vereniging een mooi zakcentje én het levert jou een leuke avond met wellicht mooie prijzen. 

image.png

10 oktober 2023

We hebben ook dit jaar weer een mooi bedrag mogen ontvangen van de Rabo Clubsupport. Rabobank, bedankt. Én natuurlijk bedankt voor al onze trouwe stemmers. Volgend jaar bestaan we 125 jaar! Dit bedrag kunnen we goed gebruiken om van dit jubileumjaar iets bijzonders te maken.

4 september 2023

Ook dit jaar doen we weer mee met Rabo ClubSupport. Op deze manier kunnen we behoorlijk wat geld verdienen. Afgelopen jaar hebben we hiermee 700 euro opgehaald. Dit hebben we (gedeeltelijk) gebruikt voor de muzieklessen van de naschoolse opvang. Dit jaar willen we het geld reserveren voor ons jubileumconcert volgend jaar. We bestaan dan namelijk 125 jaar! Als je lid bent van de Rabobank (regio Schiphol) kun je je stem uitbrengen. Je kiest dan 3 verschillende verenigingen en voor elke stem voor ons krijgen wij een bepaald bedrag. Stemmen kan via de site of via de Rabo app. Stemmen kan vanaf nu tot 26 september. Onze dank is groot. Muziekvereniging Flora

2 september 2023

We zijn weer begonnen! Na 2 repetities hadden we een optreden op de braderie in Aalsmeer. We speelden ongeveer dezelfde nummers als tijdens ons buitenconcert. André Vulperhorst op de bok. Het was een leuk optreden. Enthousiast publiek. De zon brak ook nog even door. Een mooie start van het nieuwe seizoen.

IMG-20230902-WA0005.jpg

3 juli 2023

Na het buitenconcert zijn we met het orkest naar het clubgebouw gegaan. Hier hebben we ook oud-leden uitgenodigd. Voor Dick-Jan was dat een leuk weerzien. Het laatste fotoboek, maar ook fotoboeken van eerdere jaren, jubilea ed lagen klaar om ingekeken te worden. Herinneringen werden opgehaald en lekker hapjes en drankjes werden genuttigd.

Dick-Jan, dank voor alle jaren. Het ga je goed!

3 juli 2023

Vandaag gaven wij ons buitenconcert op het Ad Verschuerenplein. Jaarlijks sluiten we hier ons seizoen af. Dit jaar sloten we ook een periode van 29 jaar af met onze dirigent, Dick-Jan. Om dit optreden wat extra's te geven speelde Ilja, vrouw van, een solo in het nummer James. Ilja stond rechtop in de wind, met haar muziek op een stevige tablet. Ze speelde onverstoorbaar door terwijl de wind heel wat bladmuziek van de lessenaars blies. Na wat extra versteviging met knijpers, elastiekjes etc ging de rest van het optreden gelukkig heel goed. Er was veel publiek op afgekomen. Ook veel oud-leden. Hierdoor werd Dick-Jan steeds opnieuw weer blij verrast. Vanwege een serieuze regenbui die dichterbij kwam hebben we het optreden met 2 nummers ingekort. Maar alsnog was het een mooi optreden wat compleet voelde. Een optreden met een lach en een traan omdat dit de laatste keer was met Dick-Jan. 

2 juli 2023

De seizoensafsluiting was dit jaar extra bijzonder omdat we afscheid hebben genomen van onze dirigent, Dick-Jan Veerbeek. 29 jaar stond hij op de bok bij Flora. Er kwam een kans op zijn pad die hij niet kon laten lopen en wij gunnen hem deze stap in zijn carrière. Maar wij vinden het wel heel jammer dat hij weg gaat bij Flora. Over en weer waren er verrassingen voor hem en voor Flora. Er werd gemusiceerd, op blaasinstrumenten, maar ook op de piano. Mooie toespraken van Monica en Dick-Jan zelf. Een theater/hotelbon en een mooi fotoboek vol herinneringen voor Dick-Jan en de bladmuziek van een muziekstuk van Dick-Jan voor Flora, met de passende titel See You.

Daarna een goed verzorgde barbecue door Monica, Ton en Boukje. 

2 juli 2023

Vandaag hadden wij de jaarlijkse barbecue. Gebruikelijk is dat wij de jubilarissen in het zonnetje zetten. Niet ongebruikelijk is dat wij leden hebben die al 40, 50, 60 of zelfs 70 jaar lid zijn. Dit jaar liep het niet in deze grote getallen. In de voorbereiding op deze seizoensafsluiting zagen we dat we 2 leden hadden die 25 jaar lid waren. Marleen van Duijn en Francis Starreveld. Helaas is Francis 18 mei overleden. Ze wist dat we een jubileum speldje voor haar hadden geregeld en we hebben op haar uitvaart gespeeld en het speldje postuum uitgereikt. We missen Francis heel erg tijdens de repetities. 

Marleen heeft tijdens de barbecue het speldje gekregen. Monica hield een mooi woordje. Inspiratie vond zij in een stukje wat Marleen zelf geschreven heeft over Flora ter gelegenheid van een ander jubileum. Marleen, op naar nog 25 jaar gezelligheid in de sax-sectie.

Kudelstaartse Fanfare zoekt dirigent:

 

Sluiting aanmeldingsdatum: 8 juli 2023

Vereniging: Muziekvereniging Flora Kudelstaart/Aalsmeer Noord-Holland.

Speelniveau: 4e divisie

Repetitie: maandag van 20.00 tot 22.15 uur

 

Wie zijn wij?

Wij zijn een gezellige vereniging met een fanfareorkest van 25 leden, en een paar jeugdleden. Onze vereniging bestaat komend jaar 125 jaar. Dat we al zolang bestaan heeft te maken met onze sociale leden en betrokkenheid bij elkaar. Wij vinden het leuk om met elkaar muziek te maken, en vinden uitdaging in het repeteren voor een festival/buurtconcert. Jaarlijks organiseren wij een donateurs-, voorjaarsconcert. Rond de kerst spelen we graag voor een volle kerk, hierbij in samenwerking met de plaatselijke koren. We spelen verschillende stijlen muziek, musical, populair, echte fanfare stukken. We hebben een actief bestuur dat steeds op zoek is naar kansen voor ons orkest, kansen met betrekking tot zichtbaarheid en ledenwerving. Denk hierbij aan optredens bij evenementen in de buurt, open repetities, scholenproject om jeugd te werven, proefproject om volwassenen te werven etc.

 

 Wij zoeken een dirigent die:

  • enthousiast en gedreven is

  • affiniteit heeft met verschillende leeftijdsgroepen

  • balans kan vinden tussen ambitie en ontspanning

  • opgeleid is voor Hafabra directie of vergelijkbaar niveau 

  • eventueel onze jeugdleden les wil geven

 

Als deze vacature u aanspreekt, zien wij uw brief graag tegemoet.

 

Meer informatie via de mail aan het bestuur.

muziekvereniging.flora@gmail.com     

www.muziekverenigingflora.com     

IMG-20220410-WA0007.jpg

26 mei 2023

Op deze vrijdagavond werd er weer gekiend in het dorpshuis. Er waren leuke prijzen, gezellig mensen en heel veel kienkaarten. De kienkaarten kon je kopen op naam van een vereniging. 3/4 deel van het bedrag ging dan naar die vereniging. Win win, mooie inkomsten voor de vereniging en een gezellige avond. Er was een leuke afvaardiging voor Flora. Dit keer was de buit wat minder, maar dat mocht de pret niet drukken. Ton won een bakkersbon. Ik vermoed dat de taart inmiddels al op is. 

IMG-20230526-WA0020.jpg
IMG-20230526-WA0018.jpg

18 mei 2023

Op maandag 5 juni is iedereen welkom om een repetitie van ons bij te wonen. Je kunt gewoon langskomen zonder aanmelding. Je kunt alleen komen luisteren of je instrument meenemen als je mee wilt doen. Als er vragen zijn kun je die stellen via de mail. 

muziekvereniging.flora@gmail.com

Graag tot ziens op maandag 5 juni!

Wim Kandreef 1

Tegenover de korfbal

20u.

Open repetitie.png

4 mei 2023

Deze mooie donderdagavond speelde wij bij de dodenherdenking van Kudelstaart. Bij het monument, de propeller. We speelde gedragen muziek. Dit werd afgewisseld met verschillende toespraken. Er waren veel kinderen van de drie basisscholen die ook wat voorlazen. Jessica speelde de taptoe waarna we 2 minuten stil waren. Ieder met onze eigen gedachten, met op de achtergrond het gekwetter, gekwaak en gekoer van de vogels en de vredesduiven. Na het Wilhelmus werden de kransen gelegd en de vredesduiven losgelaten. Dit werd afgewisseld met onze muziek. Het was een mooi avond. 

3 mei 2023

Zaterdagavond 13 mei wordt de jaarlijkse veiling Kudelstaart voor Kudelstaart georganiseerd. Bedrijven, verenigingen en  particulieren kunnen een kavel aanbieden. Hier kan 13 mei op geboden worden. Het geld komt ten goede aan verenigingen, clubs, kerken en instellingen in Kudelstaart.

Muziekvereniging Flora biedt ook een kavel aan. 

Kom bieden:

Zaterdag 13 mei

20u

Dorpshuis Kudelstaart

veilingkudelstaart.nl

Kavel.png

3 mei 2023

Vrijdag 26 mei kunnen we weer Kienen voor de vereniging. De allerlaatste keer was Flora zelf niet aanwezig vanwege een optreden. Maar anders is er altijd wel een clubje aanwezig. Deze keer kunnen we ook met een gezellige afvaardiging van het orkest gaan. Maar ook als niet-lid kun je komen Kienen voor Flora. De Kienkaart koop je voor 20 euro. Hiervan komt 15 euro ten goede aan een vereniging naar keuze. Daarnaast leuke prijzen en gezelligheid!

Vrijdag 26 mei

20.30 (zaal open 19.45u)

Dorpshuis Kudelstaart

GeplakteAfbeelding-2.png
kop_site_nieuwemeerbode.png

Dynamisch en gevarieerd concert Flora en Con Zelo

Kudelstaart –

Afgelopen zaterdag 1 april liet muziekvereniging Flora tijdens haar voorjaarsconcert in de Spil horen hoe veelzijdig een fanfareorkest kan zijn. Met medewerking van accordeonorkest Con Zelo uit Hoogwoud werd een zeer gevarieerd programma uitgevoerd, samengesteld door dirigenten Dick-Jan Veerbeek en Christa Groeneveld. Helaas bleek Dick-Jan Veerbeek – sinds 1994 vast verbonden aan Flora – op het laatste moment door ziekte verhinderd om zelf zijn orkest te kunnen dirigeren. Gelukkig werd collega André Vulperhorst op de valreep bereid gevonden het stokje voor dit concert van hem over te nemen. Na slechts één gezamenlijke repetitie sloegen Vulperhorst en de Floramuzikanten zich met verve door dit ongemak heen!

Als aanloop naar de start van het muzikale deel van de avond werd het in groten getale opgekomen publiek overigens ook nog getrakteerd op een kleine conference door presentator van dienst Henk van Leeuwen die daarna telkens op zijn geheel eigen, Aalsmeerse wijze de te spelen composities mocht inleiden en toelichten. Het fanfareorkest van Flora opende het concert met een drietal programmatische werken rond de haast eeuwig actuele thema’s oorlog en vrede. Vervolgens was de beurt aan de accordeonnisten van Con Zelo, aangevuld met piano en slagwerk. Onder de bezielende leiding van Christa Groeneveld voerden zij vier stukken uit van totaal verschillend karakter waarin de kwaliteiten van een dergelijk ensemble volledig werden benut.

Vooral de prachtige vertolking van Piazzolla’s Meditango met Jeroen Gijzen als solist viel bij het publiek zeer in de smaak. Ook na de pauze een programma met muziekstukken van zeer uiteenlopend karakter. Als klap op de vuurpijl werd het concert afgesloten met een gezamenlijk optreden van Flora en Con Zelo. Invallend dirigent André Vulperhorst wist hierbij aan de orkesten de specifieke dynamische effecten en  samenklanken te ontlokken die Rogier van Otterloo voor ogen moet hebben gehad bij het componeren van zijn ‘Soldaat van Oranje’. Al met al kunnen dirigenten en muzikanten terugkijken op een geslaagd concert dat door het publiek beloond werd met een staande ovatie.

Nieuwe muzikanten zijn welkom bij het fanfareorkest en worden uitgenodigd eens een repetitie te bezoeken op maandag van 20.00 tot 22.15 uur in het clubgebouw van Flora aan de Wim Kandreef.  Kijk voor meer informatie op: www.muziekverenigingflora.com

2 april 2023

Beste muziekvrienden,

Het zit er weer op. Ons voorjaarsconcert is geweest en we kunnen terugkijken op een mooie avond. Zoals presentator Henk van Leeuwen al voorspelde, heeft ons voorjaarsconcert het voorjaarsweer gebracht. Het is een afwisselend programma geworden. We begonnen met 3 mooie fanfare stukken. Daarna nam accordeon vereniging Con Zelo het van ons over en speelde zij ook weer 4 diverse stukken. In de pauze werden onze lootjes voor de loterij enorm snel uitverkocht. Na de pauze ging Flora verder met het programma. Echter werd 1 stuk begeleidt door solist Christa Groeneveld op accordeon. Gabriella's song. En we sloten met beide orkesten samen het concert af met Soldaat van Oranje. 

Daarna werden de winnaars voorzien van hun prijs. Van douchegel tot tuinbank en van bloemen tot taart. Er was van alles te winnen. 

Meer foto's te zien in ons foto album. 

9 maart 2023

Beste muziekvrienden,

 

Zaterdag 1 april as zal ons aller muziekvereniging Flora laten horen hoe veelzijdig een fanfareorkest kan zijn.

Zo staan naast prachtige volksmelodieën uit Litouwen, arrangementen van bekende Beatles-nummers en muziek uit de Spaanse serie “La casa de papel” een plechtige hymne aan de vrijheid en de muzikale uitbeelding van het verhaal over het Paard van Troje op het concertprogramma.

Verder begeleiden we een accordeonsolist en trakteren u op een heerlijke Böhmische wals.

En alsof dat nog niet genoeg is zult u getuige kunnen zijn van een zelden vertoonde combinatie van fanfareorkest en accordeonorkest! (aan het concert wordt meegewerkt door Con Zelo Hoogwoud)

 

Tot ziens in de Spil, over ruim twee weken!

9 maart 2023

Als muziekvereniging weten we hoe leuk het is om gezamenlijk muziek te maken, het is gezellig en we hebben een doel, muziek maken en plezier hebben.
Dit gunnen we iedereen, en vooral de jeugd.
Voor scholen BSO doen we graag projecten, om deze projecten te bekostigen ,collecteren wij deze week voor Jantje Beton.

Leden, bedankt voor het collecteren en dank aan alle gulle gevers.

19 december 2022

Vandaag is alweer de laatste repetitie van het jaar. We hebben niet minder hard gewerkt, want we zijn meteen gestart met repeteren van een nieuw stuk voor het voorjaarsconcert. Na afloop hadden we een gezellige kerstborrel. Met borrelhapjes en glühwein. Tijdens de kerstborrel kreeg Dick Jan zijn kerstpakket en realiseerde we ons dat we het hele jaar hebben kunnen repeteren zonder corona onderbreking. Dat was fijn. Verder konden we eindelijk ons gewaardeerde lid/bestuurslid in het zonnetje zetten. Gert is al 65 jaar bij het orkest! Monica sprak mooie woorden voor/over Gert en Gert nam dit alles dankbaar in ontvangst. Gert gefeliciteerd!

18 december 2022

Vandaag hebben we een heerlijk kerstconcert verzorgd in de RK kerk in Kudelstaart.  Samen met koren Cum Ecclesia, de Kudelkwetters, jeugdkoor en Shantikoor de Brulboeien hebben we 1,5 uur gevuld met muziek. Elke groep had een eigen programma en tussendoor brachten we met z'n allen bekende kerstliedjes voor de samenzang. Er werd uit volle borst meegezongen. Na het optreden was er glühwein, chocolademelk en een kerstkransje. De kerst kan nu echt beginnen!

8 december 2022

Zoals elk jaar deden wij met de verenging mee met de Grote Clubactie. Alle leden (ver)kopen een aantal loten. Een paar actieve leden gaan helemaal los en verkopen een groot aantal. Veel dank voor de Grote Clubactie, de leden én natuurlijk de kopers! Hopelijk zijn er mooie prijzen gevallen. 

9 november 2022

Zaterdag 5 november hebben we gespeeld op het streekfestival in Bodegraven. De hele dag traden 12 verschillende orkesten op. Wij opende het festival, redelijk vroeg voor een zaterdag ;-) Het was erg leuk om in voorbereiding op dit festival te duiken in deze twee mooie stukken. The Heart of Lithuania en The Magic Book. Al onze repetities hebben hun vruchten afgeworpen. We hebben van de jury een goede beoordeling gekregen. "Prachtig orkest, goed gewerkt, complimenten".

_LDV5665.JPG

9 oktober 2022

Gisteren hebben we bij Qui Vive, hockey vereniging in de Kwakel, een cheque in ontvangst genomen van de Rabo ClubSupport. We zijn ontzettend blij met het bij elkaar gestemde bedrag van 790 euro! Wij willen onze stemmers hiervoor hartelijk danken! 

20221008_174106.jpg

4 september 2022

In de maand september kan er weer gestemd worden bij de Rabobank voor je favoriete vereniging. Andere jaren heeft ons dit een mooi bedrag opgeleverd. Dit jaar willen we het geld gebruiken voor de muzieklessen van de naschoolse opvang. Vanaf 5 september t/m 27 september kun je als Rabobank-lid stemmen voor Flora. Voor de verenigingsbeesten onder ons, je kunt (in ieder geval zo was het vorige jaar) 3 stemmen uitbrengen voor 3 verschillende verenigingen. Niemand hoeft dus in een loyaliteitsconflict te komen.  

Via de website of via de app van de Rabobank kun je je stem uitbrengen. Clubsupport is te vinden onder het kopje Service.

Alvast bedankt!

Poster_Social_265108.jpg

3 september 2022

Vanochtend hebben we een leuk optreden mogen verzorgen op de Braderie in Aalsmeer. Het was de perfecte ochtend. Wij zaten in de schaduw waardoor we onze bladmuziek goed konden zien en geen noot hoefden te missen. Het publiek zat lekker in het zonnetje. We hebben dezelfde nummers gespeeld als op het buitenconcert. Maar vanaf nu gaan we ons richten op nieuwe muziek voor het festival in Bodegraven in november.

IMG-20220903-WA0006.jpg

11 augustus 2022

We staan met Flora in het Wijkblad Kudelstaart.

Wijkblad Kudelstaart, jaargang 2, nummer 4, aug 2022

frame wijkblad 4 .jpg

9 juli 2022

Ons orkest heeft een diverse samenstelling. Mensen van verschillende leeftijden, mensen die nog niet zo lang lid zijn en mensen die al langer betrokken zijn bij Flora. En het woord "langer" is een breed begrip! Vanwege Covid hebben we twee jaar geen barbecue gehouden. Tijdens de barbecue zijn we gewend de jubilarissen in het zonnetje te zetten. Dit gebeurt als je 25, 40, 50, 60 en daarna om de 5 jaar lid bent van de vereniging. Dit jaar hadden we dus wat in te halen. Eddy Burgman is 40 jaar lid. Omdat hij niet bij de barbecue kon zijn is hij tijdens het buitenconcert verrast. Dit was echt een verrassing voor hem. Dochter Daniëlle was stiekem opgetrommeld.

Ilja Veerbeek is ook 40 jaar lid. Zij is tijdens de barbecue verrast met een heel dik fotoboek gemaakt door moeder Irma en een mooi beeldje. Kees van Oorde was vorige jaar 65 jaar lid. Zijn familie kwam als verrassing ook naar de barbecue en deden heel leuk mee met de spelletjes. Ad Spaargaren spant de kroon. Hij is maar liefst 70 jaar lid. Hij kreeg een speldje met 3 mooie steentjes erin en zijn dochter was ook achter zijn rug om uitgenodigd. Verder werden alle jubilarissen heel mooi toegesproken door Monica. Én misschien hebben we nu niet eens alle jubilarissen gehad. Maar hierover later meer......

DSC01987.jpg
DSC02009.jpg
DSC01980 kopie.jpg
DSC01967.jpg

4 juli 2022

Deze maandagavond hebben wij gespeeld op het Ad Verschuerenplein in Kudelstaart. Hier hebben we verschillende nummers gespeeld, vanJungle Book tot Brabant en alles daar tussenin. Er was aardig wat publiek en dit was extra leuk omdat we ook Eddy wilden feliciteren met zijn 40 jarige jubileum bij Flora. Hierover meer in het volgende item. Na dit optreden hebben we nog met elkaar koffie gedronken in Wijkpunt voor Elkaer en daarna door naar ons eigen gebouw om de spullen op te ruimen en voor de laatste keer dit seizoen de "3e helft" in te gaan. Maandag 22 augustus beginnen we weer met de repetities.

DSC02000.jpg

3 juli 2022

Afgelopen zondag hebben wij onze jaarlijkse barbecue georganiseerd. De afsluiting van het seizoen. Dit gaat altijd samen met een voorspeel middag van de leden of een spel.  Dit jaar hadden we Hollandse spelletjes. Vier verschillende spelletjes en in 4 teams werden deze spellen doorlopen. Het winnende team zie je hiernaast op de foto. Iedereen deed enthousiast mee. Echter de muziek werd ook gemist, dus volgend jaar weer wat optredens? Daarna hebben we heerlijk gegeten. Een aantal leden hebben salades, hapjes en toetjes verzorgd. Daarnaast hebben Ton, Boukje en Monica de rest weer uitstekend geregeld. Dank daarvoor!

IMG-20220705-WA0001.jpg

13 juni 2022

Vandaag was de laatste middag dat wij de BSO Solidoe ontvingen voor ons muziekproject. In een aantal middagen hebben we ongeveer 60 kinderen kennis laten maken met onze blaasinstrumenten uit het orkest. Het begon met een algemene les waarbij een aantal leden van de vereniging een mooie demonstratie gaven. Daarna stond er elke week een ander instrument centraal. Bugel, trompet, trombone en we sloten af met de saxofoon. Het waren leuke middagen. Hopelijk is er ergens een kiempje geplant of een vonkje overgeslagen.....

20220613_170327.jpg

3 juni 2022

Vanavond was de kienavond georganiseerd door Stichting Supporting Kudelstaart. We zijn met 9 man van Flora naar deze avond gegaan. Voor elke gekochte kienkaart kreeg de vereniging 15 euro. Er zijn buiten ons groepje om nog 3 kienkaarten verkocht. Dank hiervoor! We hebben hiermee 180 euro binnengehaald voor Flora. Verder hebben we 3 mooie prijzen mee naar huis mogen nemen. Hoewel de lekkere zoutjes van Kaaswinkel een Blokje Om, al op waren voordat de avond om was. Stichting Supporting Kudelstaart, dank voor de organisatie van deze gezellige avond.

20220603_222135.jpg

31 mei 2022

Op deze dinsdagavond heeft Flora een leuke serenade verzorgd voor een verjaardag. De jarige Job was verrast en wij vonden het leuk om dit optreden te verzorgen.

Screenshot_20220612-163709_Gallery.jpg

21 mei 2022

Op vrijdagavond 3 juni gaan we kienen in het dorpshuis. Wie gaat er met ons mee? Een groot deel van de opbrengst van de kienkaarten is voor de vereniging. Er zijn mooie prijzen te winnen. Het wordt vast een gezellige avond. 

image0.jpeg

7 mei 2022

Zaterdag 7 mei mochten wij de vrijheidsmaaltijd in Aalsmeer muzikaal omlijsten. Veteranen en zorgmedewerkers kregen de vrijheidsmaaltijd aangeboden. Ook voor ons waren twee mooie tafels gedekt. Afgewisseld met Martijn Schok en Greta Holtrop zorgden wij voor een muzikaal intermezzo. Het was een mooie gelegenheid. Gemeente Aalsmeer, bedankt.

Bevrijdingsmaaltijd 2022

27 april 2022

Vanochtend vroeg hebben we alle stoelen neergezet voor het gemeentehuis. We hebben een aubade gespeeld ter ere van koningsdag en ter ere van alle Aalsmeerders die een koninklijke onderscheiding hebben gekregen. Zij kwamen het Raadhuisplein oprijden in een ouderwetse bus, de Oranje Express, van Maarse & Kroon. We hebben diverse stukken gespeeld waaronder Hollandse liedjes, Aubade liedjes, een opzwepende mars en natuurlijk het Wilhelmus. Omdat onze eigen dirigent elders ging dirigeren, speelden we vandaag onder leiding van Erwin ter Bogt.

Daarna mochten ook wij het glas, oranje champagne, heffen met de genodigden en de burgermeester. Een leuk begin van koningsdag.

Koningsdag 2022

10 april 2022

We hebben vandaag sinds ruim 2 jaar weer eens opgetreden. Dit was erg leuk. Bij het zwembad de Waterlelie kwamen heel veel lokale verenigingen samen om hun hobby te promoten. We konden ons presenteren met een kraampje én de muziekverenigingen ook met een optreden. Het was een zonnige dag en er was veel publiek. 

ESA, dank voor de organisatie!

IMG-20220410-WA0007.jpg

1 april 2022

 

Lijkt het je altijd al leuk om een instrument te leren bespelen of heb je deze ervaring al en wil je hier meer mee doen......dan ben je bij ons aan het goede adres. Er is ruimte voor verschillende soorten blaasinstrumenten in het orkest en we kunnen hierop ook de lessen verzorgen. 

Als je al een instrument kunt bespelen dan kun je ook altijd vrijblijvend een paar keer mee repeteren in het orkest. Wij repeteren op maandagavond van 20.00u. tot 22.15u. in Kudelstaart.

Meer informatie.....

tempFileForShare_20220401-161920.jpg

1 april 2022

 

Zondag 10 april is er van alles te doen in en rondom Zwembad de Waterlelie in Aalsmeer. Op sportief én cultureel gebied. Flora staat er ook met een kraampje. Kom gezellig langs voor een praatje, spelletje en informatie over ons orkest en de muziekinstrumenten. Van 14.30u tot 15u. spelen we. Hopelijk tot dan!

Meer informatie op:

sportinaalsmeer.nl/sce2022

Beeld Insta en FBesa.jpeg

1 april 2022

We zijn heel blij dat alles weer op gang komt. We kunnen weer repeteren en ook is er weer ruimte voor een gezellige pauze en nazit. Ook onze agenda loopt weer wat voller. Kijk voor al onze plannen op onze agenda. 

IMG-20210531-WA0018.jpg

6 november  2021

Op deze zaterdag opent het cultuurpunt de Ik Toon Maand. Verschillende koren en orkesten verzorgen een optreden van een half uur. Helaas kon Flora niet spelen vanwege afwezigheid van een aantal spelers tijdens de repetitie en/of deze dag. Maar Flora was er wel bij met een bescheiden kraampje. 

20211106_134402.jpg

6 november  2021

Rabobank Clubsupport verdeelt jaarlijks een groot bedrag over lokale verenigingen. Leden van de Rabobank kunnen stemmen op drie van hun favoriete verenigingen. Flora doet hier ook altijd aan mee. We hebben dit jaar een heel mooi bedrag opgehaald. Stemmers ontzettend bedankt!

20211106_115231.jpg

31 mei 2021

We zijn erg blij met de laatste versoepelingen. Hierdoor hebben we weer de mogelijkheid om samen te repeteren. Wat hebben we het gemist. 

 

IMG-20210531-WA0018.jpg

5 maart 2021

Gezamenlijk muziek maken kan nog steeds niet. Om toch wat contact te houden met elkaar hebben we een online bingo georganiseerd. Veel leden konden hieraan deelnemen en toen alle camera's en microfoons goed stonden kon de bingo van start. Tussen de bedrijven door was er genoeg tijd om wat bij te praten. De dag daarna werden de gewonnen prijzen netjes thuisbezorgd. 

20210305_212500.jpg
20210305_212422.jpg
IMG-20210308-WA0004.jpg

24 december 2020

Helaas kunnen wij al een poosje niet repeteren vanwege de corona maatregelen. Normaal geven we rond deze tijd samen met de Kudelstaartse koren een mooi concert in de kerk. Om de leden en mooie kerst te wensen en de donateurs te bedanken voor hun steun heeft het bestuur van Flora een kort kerstfilmpje gemaakt. 

Fijne dagen en op naar een gezond en muzikaal 2021

14 november 2020

Wij hebben meegedaan met de Rabo Clubsupport actie. Leden van de Rabobank konden stemmen op hun favoriete verenigingen. Hier is goed gehoor aangegeven! We hebben een mooi bedrag mogen ontvangen van de Rabobank. Alle stemmers en de Rabobank, bedankt!

Wij willen dit geld gebruiken om nieuwe leden te werven voor ons mooie orkest. 

Cheque rbo.jpg
Marleen en Judith rabo.jpg

3 oktober 2020

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op uw stem rekenen?

De Rabobank steunt lokale verenigingen. Middels deze actie kunt u uw stem uitbrengen op een aantal verenigingen. Deze stemmen worden omgezet in een bedrag wat de Rabobank uitkeert. Hiermee kunnen wij weer mooie dingen doen. Bijvoorbeeld het werven van nieuwe (jeugd)leden of wat opknappen in ons gebouw. 

Bent u lid van de Rabobank dan kunt van 5 tot 25 oktober stemmen. U kunt stemmen in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport

Dank u wel!

RABO_ClubSupport_Adv_a4_Liggend_1_Woody_

19 juni 2020

Afgelopen maandag hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer gerepeteerd. Er is een goed protocol, we houden 2 meter afstand en het ging allemaal erg goed. Het was heel fijn om weer met elkaar muziek te mogen maken. Dan merk je dat je het toch wel gemist hebt de afgelopen maanden. 

We hebben weer nieuwe stukken om te repeteren en we kunnen tot de zomervakantie nog een paar keer bij elkaar komen. Wij hebben er zin in!

Ook de muziekles voor de jeugd is weer op de normale manier opgestart. Na een periode van beeldbellen kan er nu weer lesgegeven worden in het muziekgebouw. Natuurlijk op de juiste afstand. Ook dan is het weer fijn om samen muziek te kunnen maken.  

IMG-20200615-WA0005.jpg

19 mei 2020

Corona-veilig collecteren!

De jaarlijkse Anjeractie van het Prins Bernhard Cultuurfonds vindt plaats van 22 tot en met 30 mei 2020.

Normaal gaan we altijd langs de deuren met onze leden. Helaas is dat deze keer niet mogelijk vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Daarom is er iets anders bedacht. 

De collecte zal gaan via de mobiele telefoon. Heel eenvoudig met een betaalverzoek via een link. Hierbij kan zelf een bedrag ingevuld worden. De mobiele Anjeractie is eenvoudig én veilig. Geen mensen met geld over straat bijvoorbeeld. Deze actie maakt gebruik van het persoonlijke netwerk van de collectanten. U kunt dus een berichtje krijgen van een van onze leden in de collecte week. Omdat dit de 75e collecte is mogen de verenigingen 100% van nette-opbrengst houden. Uw gift is zeer welkom.

Via onderstaande link kunt u direct doneren.

https://mii.io/c/cultuurfonds-anjeractie-collecte-2020?p=38379916

 

Alvast bedankt!

Anjeractie_CMYK_logo75-page-0.jpg

27 april 2020

Koningsdag is dit jaar Woningsdag geworden. I.v.m. het Coronavirus bleven we dit jaar allemaal thuis. Het concertgebouw orkest heeft het initiatief genomen om met alle muzikanten het Wilhelmus te spelen vanuit de tuin of het balkon. Iedereen tegelijk om 10u. Ilja en Dick-Jan hebben hier goed gehoor aan gegeven. Met mooie kleding en tweestemmig was dit een mooi optreden. 

 

27 maart 2020

Zoals elke vereniging hebben ook wij onze activiteiten stil moeten leggen vanwege de uitbraak van het Coronavirus. Wij hebben helaas moeten besluiten om ons voorjaarsconcert te annuleren. Een paar dagen later hebben we ook moeten concluderen dat samen repeteren niet meer gaat. Dit was onvermijdelijk. We willen dat iedereen gezond blijft en pakken onze activiteiten pas weer op als deze situatie dat weer toelaat. In de tussentijd willen we individueel blijven musiceren en krijgen we bladmuziek van onze dirigent. Daarnaast heeft onze gewaardeerde trombonist, Kees, een woordenboekje gemaakt met veel gebruikte termen tijdens de repetities. Deze zijn met de broodnodige humor beschreven. Kees bedankt!

 

20200327_104748.jpg

22 december 2019

Was je nog niet in de kerststemming dan was je dat vast en zeker wel na het jaarlijkse kerstconcert in de katholieke kerk in Kudelstaart.

Het fanfare orkest Flora trad op samen met een aantal kinder- en volwassenen koren.

Diverse bekende en minder bekende kerstliederen werden ten gehore gebracht.

In de mensen een welbehagen werd het zeker na afloop van het concert op het kerkplein door de warme chocolademelk, kerstbrood en glühwein.

Muziekvereniging Flora wenst u fijne feestdagen en een heel voorspoedig 2020.

 

DSC01826 (2).jpg

 

9 november 2019

Flora op muziekfestival Schoonhoven

Zaterdag 2 november 2019 heeft Flora met succes deelgenomen aan het 34e muziekfestival in Schoonhoven, zoals gewoonlijk voortreffelijk georganiseerd door muziekvereniging Tavenu.  Uitkomend in de vijfde divisie wisten onze merendeels zeer ervaren Flora-muzikanten o.l.v. Dick Jan Veerbeek in Het Bastion met enthousiast spel een eerste prijs in de wacht te slepen!

Juryleden Jan Bosveld en Martijn Krijnen toonden zich vooral tevreden over de “uitstekende uitvoering” van het eerste gespeelde werk, Queen of the Dolomites van Jacob de Haan dat door hen met een gemiddeld cijfer van 8,75 werd beloond. Bij het tweede door Flora gespeelde stuk, A Discovery Fantasy van Jan de Haan, plaatste de jury enerzijds wat meer kritische kanttekeningen qua intonatie, klankbalans en articulatie, anderzijds lovende woorden over bijv. de mooie muzikale lijnen en de altsaxsolo in het Intermezzo wat al met al toch in een ruime 8 resulteerde.

Kort samengevat in de woorden van Jan Bosveld:

“Het orkest klinkt prima en er is genoeg muzikale beleving! Complimenten!”

IMG-20191105-WA0003.jpg

14 december 2019

Muziekvereniging Flora heeft de korfbalvereniging VZOD geholpen aan twee trommels. Een grote trom en een kleinere met niet minder geluid. Wanneer het 1e van VZOD een thuiswedstrijd speelt wordt er door "het team van de week" enthousiast mee getrommeld. Deze week was de D2 "het team van de week" en speelde het 1e tegen Vlug&Vaardig uit Amsterdam. Deze wedstrijd werd afgesloten met winst voor VZOD mede door de enthousiaste aanmoediging van de D2 op de trommels van Flora!

 

20191214_160502-451x338.jpg

5 november 2019

Clubproeverij

Op zaterdagavond 2 november werd voor de eerste keer de clubproeverij georganiseerd. De verenigingen op de Wim Kan Dreef wilden graag samen wat organiseren. Het is een bokbier-/wijnproeverij geworden. Met een stempelkaart konden de bezoekers langs vijf verenigingen en daar kregen ze een bokbier of een glas wijn aangeboden met een lekker hapje. Het is een hele gezellige avond geworden. Wij fungeerde vooral als middenstation. Het eerste en het laatste drankje zijn meestal bij de andere verenigingen gebruikt. Dus het was tussen half tien en half twaalf gezellig druk! En, in tegenstelling tot de korfbal, konden wij ook weer op tijd schoonmaken en ons bedje in. 

Het is voor herhaling vatbaar. Wellicht in het voorjaar een rondje workshops langs de verenigingen voor de jeugd. 

RKDes, VZOD, TVK, SJK bedankt voor de samenwerking!

20191102_205644.jpg
20191102_221736.jpg

5 november 2019

Uniformen voor Uganda

Anderhalve maand geleden was ik in Kudelstaart om jullie donaties voor Uganda op te halen. Inmiddels zijn de instrumenten en uniformen in Uganda aangekomen en verdeeld. Ik wil jou en muziekvereniging Flora daar ook graag van laten meegenieten. 

Jullie uniformen zijn terechtgekomen bij de brassband van Bongo, een plaats een beetje ten noorden van de hoofdstad Kampala. 

Tot zover voor nu. Nogmaals veel dank voor jullie donaties!

Brassband Bombo in uniformen Kudelstaart

21 oktober 2019

Rabo Clubkas Campagne

Dankzij alle Rabobank leden die gestemd hebben voor onze vereniging hebben wij een heel mooi bedrag gekregen van de Rabobank. Hier kunnen we weer goede dingen voor de doen voor onze vereniging. Dank jullie wel!

IMG-20191021-WA0010.jpg
IMG-20191021-WA0009.jpg

18 oktober 2019

Verenigings Kien

Ondanks de bouwactiviteiten van het Dorpshuis was daar wel de jaarlijkse Verenigings Kien. 20 euro voor een kaart waarvan 15 euro voor de vereniging. Met een leuke club hebben we voor Flora 90 euro binnengehaald. En er zijn leuke prijsjes gewonnen. 

20191018_201553_resized.jpg
20191018_201507_resized.jpg

12 oktober 2019

Beleef de geschiedenis van Aalsmeer

De Bibliotheek Amstelland, Gewoon Doen, Cultuurpunt Aalsmeer en stichting Oud Aalsmeer bundelen hun krachten voor een evenement rondom de geschiedenis van Aalsmeer en Kudelstaart. Er is appeltaart uit de keuken van Gewoon Doen, historische films, oude gebruiksvoorwerpen, ouderwets gezellige spelletjes en ouderwetse lekkernijen.

Flora heeft wat voorwerpen uitgeleend uit onze rijke geschiedenis. Kees en Judith waren aanwezig om te vertellen dat we ook in het heden nog actief zijn.

20191012_153721_resized.jpg
20191012_153453_resized.jpg
bottom of page